Nieuwe winterbandenregels in Duitsland!

Sneeuwvolkjessymbool
Vanaf komend jaar volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. De Duitse overheid verplicht het symbool vanaf 1 januari op alle banden. De boete bedraagt minimaal 60 euro.

Niet bekend
Onderzoeksbureau Markteffect vroeg in opdracht van Bovag aan 1.026 Nederlandse automobilisten of zij bekend zijn met de nieuwe regels. Van de personen die aangaven deze winter door Duitsland te gaan rijden is 14 procent op de hoogte, 30 procent weet dat er wel iets wijzigt, maar niet wat en 56 procent zegt helemaal geen weet van de nieuwe regels te hebben. 93 procent denkt bovendien met de markering M+S wel gewoon te voldoen aan de aanstaande Duitse wetgeving. Bijna zes op de tien respondenten weet niet of hun eigen banden zijn voorzien van het sneeuwvlokje en zelfs driekwart kan niet zeggen of er wel of niet M+S op de band staat.

Een actueel overzicht van de winterbandenregels per land is te vinden op de interactieve kaart van Europa via www.bovag.nl/winterbanden.

Bron: Bandenportaal

Uiteraard kunnen wij u adviseren welke winterband voor u het beste is!

Het laatste nieuws

Ga door naar Zomercheck 2018

De zomer staat weer voor de deur, kom naar Auto Zagato voor een zomercheck!

Ga door naar Checkstar krant (ED2)

De nieuwe Checkstar krant is weer uit, vol nieuws en aanbiedingen! klik op de link voor de digitale versie   CHECKSTARKRANT_ED2