Nieuwe winterbandenregels in Duitsland!

Sneeuwvolkjessymbool
Vanaf komend jaar volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. De Duitse overheid verplicht het symbool vanaf 1 januari op alle banden. De boete bedraagt minimaal 60 euro.

Niet bekend
Onderzoeksbureau Markteffect vroeg in opdracht van Bovag aan 1.026 Nederlandse automobilisten of zij bekend zijn met de nieuwe regels. Van de personen die aangaven deze winter door Duitsland te gaan rijden is 14 procent op de hoogte, 30 procent weet dat er wel iets wijzigt, maar niet wat en 56 procent zegt helemaal geen weet van de nieuwe regels te hebben. 93 procent denkt bovendien met de markering M+S wel gewoon te voldoen aan de aanstaande Duitse wetgeving. Bijna zes op de tien respondenten weet niet of hun eigen banden zijn voorzien van het sneeuwvlokje en zelfs driekwart kan niet zeggen of er wel of niet M+S op de band staat.

Een actueel overzicht van de winterbandenregels per land is te vinden op de interactieve kaart van Europa via www.bovag.nl/winterbanden.

Bron: Bandenportaal

Uiteraard kunnen wij u adviseren welke winterband voor u het beste is!

Het laatste nieuws

Ga door naar Nieuwe winterbandenregels in Duitsland!

Per 1 januari zijn de regels voor het gebruik van winterbanden in Duitsland aangescherpt, maar volgens onderzoek in opdracht van Bovag is 86 procent van de Nederlandse automobilisten daar niet van op de hoogte. Sneeuwvolkjessymbool Vanaf komend jaar volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het

Ga door naar Wintercheck 2017 / 2018

Dagen, weken en maanden vliegen tegenwoordig snel voorbij in deze drukke tijd. Nog even en dan breekt de wintertijd alweer door, tijd dus om uw auto goed te laten controleren. Tijdens de wintercheck wordt uw auto deskundig en vertrouwd gecontroleerd op de meest vitale punten voor de winter. Uw Checkstar garage controleert uw auto en